Title 10, Armed ForcesRelease 119-110

§2568a Damaged Personal Protective Equipment: Award to Members Separating From the Armed Forces and Veterans

Title 10 › Subtitle A — General Military Law › PART IV — SERVICE, SUPPLY, AND PROPERTY › CHAPTER 152 — ISSUE OF SUPPLIES, SERVICES, AND FACILITIES › § 2568a

Last updated Sep 22, 2026|Official source

Summary

The head of a military department can give a person their demilitarized, battle- or deployment-damaged personal protective gear at no cost. The handover is done through a Defense Logistics Agency disposal/distribution center. Covered individual means a service member under that department who is leaving the military, or a veteran who served under that department. PPE means protective equipment damaged during that person's deployment after September 11, 2001.

Full Legal Text

Title 10, §2568a

Armed Forces, Source: USLM XML via OLRC

(a)In General.—
The Secretary of a military department, acting through a disposition service distribution center of the Defense Logistics Agency, may award to a covered individual the demilitarized PPE of that covered individual. The award of PPE under this section shall be without cost to the covered individual.
(b)Definitions.—
In this section: (1)
(2)The term “PPE” means personal protective equipment that was damaged in combat or otherwise—
(A)during the deployment of a covered individual; and
(B)after September 11, 2001.

Reference

Citations & Metadata

Citation

10 U.S.C. § 2568a

Title 10, Armed Forces

Last Updated

Sep 22, 2026

Release point: 119-110