Title 10, Armed ForcesRelease 119-102

§9653 Ordnance and Ordnance Stores: District of Columbia High Schools

Title 10 › Subtitle D — Air Force and Space Force › PART IV — SERVICE, SUPPLY, AND PROCUREMENT › CHAPTER 971 — ISSUE OF SERVICEABLE MATERIAL OTHER THAN TO ARMED FORCES › § 9653

Last updated Aug 21, 2026|Official source

Summary

The Secretary may give District of Columbia high schools ordnance for military training under rules, and must require a bond double the value to cover care and return unless properly expended.

Full Legal Text

Title 10, §9653

Armed Forces, Source: USLM XML via OLRC

The Secretary of the Air Force, under regulations to be prescribed by him, may issue to the high schools of the District of Columbia ordnance and ordnance stores required for military instruction and practice. The Secretary shall require a bond in double the value of the property issued under this section, for the care and safekeeping of that property and, except for property properly expended, for its return when required.

Legislative History

Notes & Related Subsidiaries

Historical and Revision Notes

Revised sectionSource (U.S. Code)Source (Statutes at Large) 965310:1183.Feb. 5, 1891, J. Res. 9, 26 Stat. 1113. The words “at his discretion and”, “belonging to the Government, and which can be spared for that purpose”, and “in each case” are omitted as surplusage. The words “high schools of the” are substituted for the words “High School of Washington”, since the various high schools of the District of Columbia have succeeded the Washington High School that existed at the time the statute was enacted. The words “except for property properly expended” are inserted for clarity.

Reference

Citations & Metadata

Citation

10 U.S.C. § 9653

Title 10, Armed Forces

Last Updated

Aug 21, 2026

Release point: 119-102